Over ons

Al meer dan 100 jaar bedienen wij het maatschappelijk belang in Lisse

Hoe we zijn ontstaan:

Stichting voorheen Coöperatie onderling belang (in de volksmond coöp) is in 1918 onstaan. In die tijd onstonden meer coöperaties van lokale winkeliers en arbeiders om zodoende de opkomende grootbedrijven zoals Albert Heyn het hoofd te kunnen bieden. De stichting heeft vanuit de start een mooie groei doorgemaakt en telde in de hoogtijdagen rond de 1900 leden. In deze periode zijn wij op een gegeven moment gevestigd in het pand dat gevestigd is op de kruising tussen de Kanaalstraat en de Kapelstraat. Dit pand is nog steeds in ons bezit.

Wat we nu bijdragen:

Tot op de dag van vandaag leveren we toegevoegde waarde voor het maatschappelijk belang in Lisse, ook al is het oorsponkelijk belang van deze stichting in deze tijd minder van toepassing. Met het sociale aspect van deze stichting kunnen we nog steeds heel veel toegevoegde waarde leveren.

Het pand op de kruising van de Kanaalstraat en de Kapelstraat is nog steeds in ons bezit. Op dit moment exploiteren we deze door het winkelpand en de bovenliggende appartementen te verhuren. Vanuit deze exploitatie zijn wij in staat financiële middelen te laten vloeien richting projecten in Lisse die een maatschappelijk belang dienen. Zo hebben we onder andere een bijdrage geleverd aan het krachthonk van Atletiek vereniging de Spartaan, zodat deze vereniging nog profesioneler is uitgerust en op een hoger niveau met atletiek bezig kan zijn.

Bestuur:

De stichting coöperatief onderling belang bestaat op dit moment uit vijf bestuursleden die de belangen van de stichting dienen. Deze bestuursleden zijn Jacques Meeuwissen als voorzitter, Kees van der Zwet als penningmeester, Wilma van der Zwet als secretaris, Marc Hoogkamer en André Jansen beiden als algemeen bestuurslid.

Via deze website kunt u bij ons een aanvraag indienen voor een donatie aan een project die een maatschappelijk doel dient in Lisse. Via deze link komt u op de aanvraagpagina.